Grundkurs i tillämpade livsmedelsprocesser
Startdatum: 17 november, 2015
Slutdatum: 18 november, 2015
Tid:
Plats: Frans perssons väg 6 Göteborg
Beskrivning
Syfte
Vad händer i ett livsmedel när man värmer, kyler eller processar det på olika sätt? På kursen besvarar vi den frågan och går igenom antal vanligt förekommande tekniker. Dessutom presenterar vi nya tekniker, med fördelar som bättre produktkvalitet och reducerad energiförbrukning.Målgrupp
Utbildningen vänder sig till alla inom livsmedelsindustrin som behöver en grundläggande förståelse kring vad som händer i livsmedlet vid olika processer, som till exempel produktutvecklare, inköpare, produktions-, kvalitets- och marknadspersonal.
Utbildningen kräver inga tekniska förkunskaper.
Innehåll
Teori:
- Vilka är de vanligaste livsmedelprocesserna? Vad har de gemensamt?
- Vad händer i livsmedlet under tillverkningsprocessen?
- Hur kan alternativa tekniker, t ex mikrovågor, infraröd värme, PEF-pulsed electric fields, höga tryck, förbättra din produkt?
Praktik:
- Klassisk värmeprocess: vad händer när man kokar en potatis?
- Nya tekniker: baka bröd med infraröd teknik
- Nya tekniker: tina livsmedel med mikrovågor
- Sista anmälningsdag: 26 okt 2015
Avgift
9 800 SEK (exkl. moms)
Medlemspris: 7.400 kronor. Priset inkluderar kursdokumentation, kursintyg och förtäring.
Arrangör
Arrangör: SP Adress:SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Box 857, 501 15 Borås Telefon:010-516 50 00 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.sp.se
SP är ett internationellt ledande institut för forskning och innovation. Vi skapar värde i samverkan, vilket har avgörande betydelse för näringslivets konkurrenskraft och hållbara utveckling.Kategorier: Livsmedelshygien.