Grundkurs i tillämpade livsmedelsprocesser

Startdatum: 17 november, 2015
Slutdatum: 18 november, 2015
Tid:

Plats: Frans perssons väg 6 Göteborg

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

De flesta tillverkningsprocesser inom livsmedelsindustrin inkluderar någon form av temperaturbehandling och/eller mekanisk bearbetning för att uppnå önskad smak, konsistens eller utseende. 

Syfte

Vad händer i ett livsmedel när man värmer, kyler eller processar det på olika sätt? På kursen besvarar vi den frågan och går igenom antal vanligt förekommande tekniker. Dessutom presenterar vi nya tekniker, med fördelar som bättre produktkvalitet och reducerad energiförbrukning.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla inom livsmedelsindustrin som behöver en grundläggande förståelse kring vad som händer i livsmedlet vid olika processer, som till exempel produktutvecklare, inköpare, produktions-, kvalitets- och marknadspersonal.
Utbildningen kräver inga tekniska förkunskaper.

Innehåll

Teori: 


Praktik:

Arrangör

Arrangör: SP Adress:SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Box 857, 501 15 Borås Telefon:010-516 50 00 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.sp.se

SP är ett internationellt ledande institut för forskning och innovation. Vi skapar värde i samverkan, vilket har avgörande betydelse för näringslivets konkurrenskraft och hållbara utveckling.

Kategorier: Livsmedelshygien.