Mat & Klimat

Tid:

Beskrivning

Menykörkort Mat & Klimat

Hur hänger egentligen mat och miljöfrågor ihop? Vad ska vi som producenter och konsumenter tänka på för att vara klimatsmarta? Kursen sätter fokus på frågorna som allt fler ställer. 

Målgrupp
Alla som vill öka sitt kunnande om matens klimatpåverkan från råvara fram till konsument. 

Vad ingår i kursen?

  • Vegetabilier 
  • Djurproduktion 
  • Fisk och Skaldjur 
  • Transport 
  • Industri 
  • Handel 
  • Storkök/Storhushåll 
 

Hur går det till?
Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar bara en dag att genomföra. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett interaktivt test. Kursinnehållet bygger på verklighetsbaserade fall i olika livsmedelsmiljöer, och teoriavsnitten varvas med korta självtest.

Vem vänder sig kursen till?
Alla på företaget som behöver öka sitt kunnande om matens klimatpåverkan från råvara fram till konsument. 

Vad kostar det och hur anmäler man sig?
Menykörkortet Mat & Klimat kostar 1 500:-/person (exkl. moms).
Anmälan till kurs

Kombinera kursen med en workshop!
Nu kan webbkursen kombineras med en workshop som leds av Sik:s klimatexpert. Workshopen sker delvis i föreläsningsform men innehåller även praktiska övningar som bygger på deltagarnas egna reflektioner och erfarenheter. Ta möjligheten till fördjupning i just ditt företags specifika frågeställningar! 
För mer info och pris kontakta Brita Florén; [email protected].

 

Arrangör

Arrangör: SLU Meny Adress:Box 234 532, 23 Skara Telefon:0511-670 00 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.slu.se/sv/centrumbildningar-och-projekt/meny/kurser/

meNY – Expertkompetens Livsmedel Meny arbetar med kompetensutveckling och riktar sig till företag inom livsmedelsbranschen i Sverige.

Kategorier: Miljö.