Säkra & hållbara bröd- och bageriprodukter
Tid:
Plats: Frans perssons väg 6 Göteborg
Beskrivning
Syfte
Att ge kursdeltagarna ökad kunskap om förekomst av mikroorganismer i bageriråvaror och förutsättningar för tillväxt samt hygienfrågor.Målgrupp
Du som arbetar inom små eller medelstora företag, industri eller kommun och vill öka förståelsen för mikrobiologiska frågeställningar vid produktion av bageri- och konditoriprodukter.Innehåll
Teori blandat med praktiska demonstrationer på labb (mögel och jäst i mikroskop). Luftprovtagning och mikrobiologiska analysteknik till hjälp för identifiering tas upp. Kursen innehåller även:
- mikroorganismer i bageri- och konditoriprodukter
- förutsättningar för tillväxt
- produktförstörande mögel, jäst och bakterier
- patogena/sjukdomsframkallande mikroorganismer: mykotoxinproducerande mögel, Salmonella, Staphylococcus
Kontakta kursansvarig eller kursadministratör för intresseanmälan.
Arrangör
Arrangör: SP Adress:Sp Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Box 857, 501 15 Borås Telefon:010-516 67 22 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.sp.se
SP är ett internationellt ledande institut för forskning och innovation. Vi skapar värde i samverkan, vilket har avgörande betydelse för näringslivets konkurrenskraft och hållbara utveckling.Kategorier: Bröd.